Sinkkuelämän plussat ja miinukset

Jotkut ihmiset viihtyvät sinkkuna paremmin kuin toiset. On ihmisiä, joita ei kirveelläkään saa seurustelemaan, kun ei haluta sitoutua tai kukaan ei vaan kunnolla ”kolahda”. Toiset taas ovat täysin parisuhdeihmisiä ja ovat seurustelleet ”aina”. Kumppani vaan vaihtuu välissä, mutta yksin eläminen on täysin vieras käsite. Sitten on tietenkin heitä, jotka ovat tahtomattaan jommassakummassa tilanteessa, haluttaisiin ehkä jo kipeästikin löytää kumppani, mutta sopivaa ei tunnu löytyvän tai sitten eletään elähtäneessä parisuhteessa, kun ei oikein uskalleta tai viitsitä erotakaan. Tyydytään vaan onnettomaan suhteeseen, kun ei ehkä siedetä ajatusta yksinkään olemisesta.

Tässä artikkelissa puntaroidaan sinkkuna olemisen plussia ja miinuksia. Kuten kaikesta, sinkkuudestakin löytyy puolensa ja puolensa. Myös tarkastelijan näkökulma vaikuttaa, eli asia, joka jonkun mielestä on ehdoton plussa, saattaa jonkun mielestä näyttäytyä miinuksena!

Rakastatko äänikirjoja? Käy katsomassa tästä itsellesi sopivia äänikirjoja ja kuuntele niitä 14 päivää ilmaiseksi!

Sinkkuelämä on ihan parasta, koska…

Syöminen. Saat itse päättää, mitä milloinkin ruuaksi teet ja mitä syöt. Sinun ei tarvitse katsella nyrpistelyä kokkaamistasi pöperöistä, joista itse nautit suunnattomasti. Eikä sinun tarvitse kokkailla tai syödä sellaisia ruokia, mistä mahdollinen kumppani nauttii, mutta itse et. Saati syödä toisen laittamaa pahaa ruokaa.

Sisustaminen. Saat ihan itse sisustaa tai olla sisustamatta kotiasi kuten haluat. Sinun ei tarvitse katsella toisen ikivanhaa ja rumaa nojatuolia, josta hän ei suostu luopumaan, vaikka sinun silmissäsi se rikkoo kodista kaiken harmonian ja saat harmaita hiuksia joka kerta, kun näet tuon kuvotuksen.

Vapaus. Sinun ei tarvitse olla kenelläkään tilivelvollinen tekemisistäsi ja menemisistäsi. Voit ottaa menolipun vaikka Tokioon ja tulla kun haluat (tai kun lomasi päättyy), tai yöpyä yösi siellä missä huvittaa, ei siis aina kotona omassa sängyssä, vaan ehkä jonkun toisen sängyssä. Teetpä mitä hyvänsä, ei sinun tarvitse tekemisiäsi selitellä ja perustella kenellekään. Saati kysyä lupaa!

Kompromissittomuus. Sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja, koska olet sinkku ja vastaat yksin kaikista valinnoista, liittyivätpä ne sitten kotitöihin, vapaa-ajan viettoon tai sisustukseen. Sinun ei tarvitse ottaa toista ihmistä huomioon tehdessäsi sinua itseäsi koskevia valintoja.

Saat olla yksin. Tämä voi jakaa mielipiteitä. Jotkut vihaavat yksin olemista, kun taas toiset nauttivat siitä suunnattomasti. Mikäli elät parisuhteessa, voi olla, ettet saa juuri koskaan olla kotonasi täysin yksin, vaan aina siellä on joku. Joillekin tämä voi olla ihan fine, mutta jotkut sen sijaan haluaisivat ehkä olla joskus täysin yksin ja hiljaisuudessa omassa kotonaan ja nauttia siitä.

Saa nukkua yksin. Tässä sama homma kuin edellisessä kohdassa, jotkut eivät voi sietää yksin nukkumista, toiset taas nauttivat, kun saavat koko ison sängyn itselleen. Ei tarvitse väistellä toisen raajoja, haistella hengitystä tai kuunnella toisen kuorsausta.

Ei tarvitse siivota toisten jälkiä. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin keräillä TOISEN aikuisen ihmisen roskia, tyhjiä ja likaisia astioita ja likaisia vaatteita pitkin kämppää. Vessanpöntön vauhtiviivoista puhumattakaan. 

Joko kävit lukemassa blogitekstin siitä, mikä on todellisuudessa sinun elämäsi tärkein ihmissuhde? Pääset juttuun tästä!

Sinkkuelämä on syvältä, koska…

Hintalappu. Sinkkuna eläminen voi tulla kalliimmaksi kuin parisuhteessa eläminen, kun ei ole toista henkilöä jakamassa esimerkiksi asumiskustannuksia.

Yksinäisyys. Sinkkuna saatat tuntea olosi joskus yksinäiseksi, kun kotona ei odota ketään, etkä pääse jakamaan asioitasi elämänkumppanillesi, oli ne sitten hyviä tai huonoja asioita. Rankan päivän jälkeen saattaisi olla kiva vaan käpertyä oman kullan kainaloon.

Epäsäännöllinen seksielämä. Sinkkuna seksielämä voi olla aika epäsäännöllistä, jos kiinnostavia seksikumppaneita ei ole tarjolla juuri silloin kun itsellä tekisi mieli.

Yhteiskunnan paineet. Tiettyyn ikään tullessa saatat kokea ulkopuolisia paineita pariutumisesta. Koet muiden olettavan, että sinun pitäisi nyt löytää kumppani as soon as possible ja perustaa perhe. Se, onko tämä ajatus vain sinun päässäsi, vai onko asia oikeasti niin, mene ja tiedä?

Biologinen kello. Saatat myös itse asettaa itsellesi paineita kumppanin löytämiseen, jos biologinen kellosi tikittää. Haluaisit ehkä lapsia, muttei sopivaa kumppania tunnu löytyvän. Tämä aiheuttaa ylimääräistä stressiä ja kumppanin löytämisestä voi kasvaa päässäsi liian iso ”mörkö” ja aiheuttaa epätoivoa.

Epäsuotuisat ihailijat. Sinkkuna sinulla saattaa olla vientiä valtavasti ja joukkoon mahtua myös epätoivottuja kosijoita. Parisuhteessa elävän on niin helppo torjua kosiskelijat statuksellaan, mutta sinkkuja saattavat jotkut sinnikkäät jäädä piinaamaan, eivätkä he välttämättä lopeta jahtaamista, vaikka heille suoraan siitä sanoisi.

Kaikki pitää tehdä itse. Sinkkuna et voi jakaa vastuuta kenenkään kanssa. Saatat nauttia esimerkiksi joistain kotitöistä erityisen paljon, mutta tietyt asiat lykkäät aina tuonnemmas ja tuonnemmas, koska ne eivät puhuttele sinua millään muotoa. Jos olisit suhteessa, voisit helposti delegoida inhokkihommat kumppanillesi, esimerkiksi suihkukaivon tyhjennyksen, roskien viennin ja silittämisen. Itse mieluummin ehkä imuroit, käyt kaupassa ja laitat ruokaa. Sinkkuna joudut tekemään ihan kaiken itse. Näin ollen aikaakin menee enemmän kaikesta huolehtimiseen.

Mitkä asiat painavat sinun vaakakupissasi eniten? Elätkö mieluummin suhteessa vai sinkkuna?

Haluatko kertoa oman ihmissuhdetarinasi? Käy täyttämässä meidän yhteydenottolomake ja olemme sinuun yhteydessä