girls-night-out

Ideoita aineettomiin lahjoihin, osa 4

Joko katsoit edellisestä blogitekstistä vinkit aineettomiin lahjoihin? Käy kurkkaa täältä!

Elämykset taivaalla

Yksityislento pienkoneella, laskuvarjohyppy, kuumailmapallolento. Nämä elämykset vaativat jonkin verran uskallusta ja tietenkin myös rahaa. Kannattaa toki hyödyntää suhteet, mikäli sellaisia on. Eli jos esimerkiksi tunnet jonkun lentäjän, tai lentämistä harrastavan, niin saatat saada lennon hyvään hintaan. Ja ainahan voit kerätä kaveriporukan kustantamaan lahjaa päivänsankarille. Tällaiset elämykset ovat tyypillisiä polttarilahjoja sekä pyöreitä täyttävien lahjoja. Myös työnantajat ja firmat saattavat kustantaa vastaavia elämyksiä alaisilleen konkreettisten ja materiaalisten lahjojen sijaan.

Kenelle: polttarisankarille, pyöreitä täyttävälle, alaisille, pomolle

Hemmotteluhoidot

Rentouttava hieronta, kasvohoito, jalkahoito tai vaikka kaikki eli koko päivä kauneushoitolassa! Hemmotteluhoidot ovat aineettomien lahjojen klassikko, etenkin naisten keskuudessa. Kukapa ei nauttisi siitä, että joku hieroo rentouttavasti ja laittaa kyntesi kuosiin, taustalla soi rauhallinen musiikki ja tunnelma on kiireetön ja miljöö kaunis. Kauneushoitolat ovat kuin keitaita kiireisen kaupungin keskellä. Toimii aina! Miksei miehellekin voisi antaa esimerkiksi jalkahoitoa lahjaksi? Usealla miehellä jalkapohjat ja kantapäät olisivat kyllä kosteuttavan ja pehmentävän hoidon tarpeessa.

Kannattaa tutustua kauneushoitoloiden tarjontaan, monilla hoitoloilla on omia erikoisuuksia tai trendikkäitä uutuuksia! On olemassa esimerkiksi suklaahoitoa, viinihoitoa, kuumakivihierontaa, garra rufa -jalkahoitoja (garra rufa: kalat näykkivät jaloista kuollutta ihoa…), intialaista päähierontaa ja vaikka sun mitä! Rohkeasti testaamaan!

Kenelle: polttarisankarille, äidille, tulevalle äidille, miehelle

Staycation

Staycationit ovat nousseet etenkin korona-aikana uudeksi trendiksi kaupunkilaisten keskuudessa. Staycation nimi tulee sanoista stay, eli pysyä ja vacation, eli loma. Eli pysytään lomalla omalla paikkakunnalla, eikä matkusteta minnekään. Korona-aikaan ei päässyt ulkomaille matkustamaan, joten moni teki irtioton kotikaupungissaan ja vietti paikallisessa hotellissa yön tai kaksi. Mainio irtiotto sekin oman kodin nurkista, pois tiskivuorten ja pyykkivuorten välittömästä läheisyydestä. Suomessa on ihania ja persoonallisia, sekä todella laadukkaita hotelleja, jotka ovat testaamisen arvoisia. Harvoin sitä tulee omassa kotikaupungissaan hotellissa yövyttyä, moni ei tule sitä edes ajatelleeksi, kun on tosiaan se kotikin. Mutta kannattaa joskus testata! Ja ihanintahan on saada hotelliyö lahjaksi.

Jos perheeseen on syntynyt vuoden sisään vauva, on vanhemmat ja usein varsinkin äidit kroonisessa unenpuutos- ja väsymystilassa. Siihen parasta lääkettä on hotelliyö aivan yksin. Ah, hiljaisuus ja valmis aamiainen, mahdollisesti kylpy tai sauna ja sitten seuraavana päivänä levänneenä kotiin.

Kenelle: pariskunnille, äideille

Brunssi

Yksi hyvä idea aineettomaksi lahjaksi on järjestää päivänsankarille brunssi, joko ravintolassa (pääset helpommalla) tai sitten jonkun kotona. Päivänsankari saattaa olla kiireinen ja sosiaalinen elämä oman kaveripiirin kesken on kortilla, kun muutkin elävät kiireistä elämänvaihetta. Olisi kuitenkin tärkeää saada ystävät edes joskus yhteisen pöydän ääreen. Se vaatii kuitenkin hieman järjestelyä, joten ota sinä tehtäväksesi koota päivänsankarin ystävät koolle, vaikka brunssin äärelle. Monet ravintolat tarjoavat ihania brunsseja, joten sinun tehtäväksesi jää vaan kutsua ihmiset koolle, ehkä yllätyksenä päivänsankarille? Voitte myös järjestää brunssin jonkun luona nyyttärimeiningillä, kaikki tuovat tai tekevät jotain yhteiseen pöytään. Jonkun kotona ollessa voitte ottaa vähän rennommin ja brunssitella useamman tunnin, nyt kun kerran näette pitkästä aikaa porukalla. Päivänsankari kiittää!

Kenelle: kiireisille uraohjuksille, ruuhkavuosia eläville tai vaikka ystävälle, joka asuu ulkomailla mutta on pitkästä aikaa Suomessa käymässä.

Museokortti

Oletko kuullut museokortista? Loistava keksintö! Museokortti on kortti, jolla pääsee ilman erillistä veloitusta yli kolmeensataan museoon, kulttuurikohteeseen ja tapahtumaan Suomessa. Kortti on voimassa aina vuoden kerrallaan ja sitä voi käyttää rajattomasti. Museokortin avulla voit piipahtaa museoissa koska vaan ja käydä katsomassa samaakin näyttelyä useamman kerran. Kun sinulla on museokortti, tulee museoissakin varmasti käytyä useammin. Tulee niin sanotusti lähdettyä!

Valveutuneilta kulttuurin ystäviltä kortti varmasi jo löytyy mutta kortin voi myös hankkia henkilölle, joka ei koskaan ole käynyt museossa. Ehkä saat hänestä heräteltyä kulttuurin ystävän! Moni ei tiedäkään, mistä kaikista aihepiireistä museoita löytyy; on moottorisahamuseota, ilmailumuseota, nukkemuseota, muumimuseota, radiomuseota, perinteisistä kansallismuseoista puhumattakaan! Ja tietenkin Heureka! Tarjontaa löytyy siis laidasta laitaan.

Vinkki: joskus voit pistäytyä museoon vaikka vaan lämmittelemään pakkasella, sadetta karkuun, tappamaan aikaa (jos odotat vaikka kyytiä, junaa tai muuta vastaavaa) tai ihan vaan ohimennen vessaan. Käy toki samalla katsomassa vaikka edes yhtä taulua.

Kenelle: kaikille, kaikilla pitäisi olla museokortti!

Jos näistä ei vielä löytynyt sopivaa vaihtoehtoa lahjaksi, katso aineettomien lahjavinkkien viimeinen eli 5. osa täältä