happy-woman

Ideoita aineettomiin lahjoihin, osa 3

Aineettomien lahjojen idealista jatkuu, joko nyt löytyy sopivaa? Aineettomat lahjat ovat trendikkäitä ja ympäristöystävällisiä, joten hanki sinäkin omasi nyt!

Harrastus

Pitkäksi aikaa iloa tuova aineeton lahja, esimerkiksi lapselle tai nuorelle, on kustantaa hänelle mieluisa harrastus tai esimerkiksi harrastukseen liittyvä leiri, kuten vaikka heppaleiri ratsastusta harrastavalle heppatytölle. Harrastuksia on moneen lähtöön, joten varmasti kaikille löytyy omansa. Harrastuksia olisi muutenkin hyvä olla jokaisella ihmisellä, vähintään yksi. Ne tuovat sisältöä elämään ja kehittävät monenlaisia taitoja, kuten esimerkiksi sosiaalisia ja motorisia taitoja, käden taitoja ja kielellisiä taitoja.

Myös aikuisille harrastus on hyvä lahja ja voit myös itse hyötyä siitä, kun kustannat ystäväsi johonkin harrastukseen mukaan, mistä itsekin olet haaveillut! Tai kustannat vaikka puolisosi espanjan kurssille, kun teillä on se häämatkakin sinne suuntaan tulossa…

Esimerkiksi kansalaisopistojen tarjonta on suhteellisen edullista verrattuna yksityisiin toimijoihin ja niiden tarjonta on laaja ja monipuolinen. Löytyy esimerkiksi karaoken laulukurssia, teatteri-improvisaatiota, kässäkerhoa, kieli- ja kokkauskursseja ja niin edelleen. Kannattaa olla avoin ja heittäytyä uusien taitojen ja harrastusten pariin estoitta! Ehkä olet tietämättäsi kuin tehty työntämään kuulaa, muttet ole vaan vielä koskaan päässyt sitä kokeilemaan!

Kenelle: ihan kenelle vaan!

Tähti taivaalta

Uskokaa tai älkää, mutta myös taivaankantemme on kaupallistettu. Nerokasta. On olemassa nettisivuja, joilta voit hankkia päivänsankarille lahjaksi hänen mukaansa nimetyn tähden sertifikaatteineen. Tämä ei ole vitsi.

Kenelle: Sille, kenellä on jo kaikkea.

Laulu tai runo

Oletko musikaalinen tai kirjallisesti lahjakas? Rustaa päivänsankarille runo tai sävellä laulu! Kun vielä esität tuotoksesi itse päivänsankarin merkkipäivänä, voin vannoa, että liikuttuminen on taattu ja roskia saa silmäkulmista pyyhkiä. Laulu, runo tai jopa räppi voi tietenkin olla myös humoristinen, jolloin naurussa on varmasti pitelemistä! Tämän tyyppiset lahjat ovat ikimuistoisia ja lahjan saaja taatusti arvostaa, koska näihin pitää oikeasti nähdä vaivaa ja käyttää ajatusta.

Kenelle: jokaiselle. Koska jokainen ihminen on laulun arvoinen.

Aineettomia lahjaideoita löydät myös edellisestä blogipostauksesta! Joko katsoit osan 2?

PT eli personal trainer

Noniin, nyt on aika laittaa päivänsankari elämänsä kuntoon, eikä hän voi enää esittää tekosyitä vaikkapa liikkumattomuudelleen! Maksa hänelle personal trainer, joka tekee hänelle kuntoilu- ja ravinto-ohjelman ja neuvoo sen noudattamisessa. Kaikki eivät välttämättä tällaisesta lahjasta ilahdu, jokuhan saattaa jopa loukkaantua, mutta toiset sen sijaan ovat saattaneet salaa asiasta haaveilla, mutteivat itse ole saaneet aikaiseksi hankkia kyseistä valmentajaa. Erinomainen lahja esimerkiksi työnantajilta työntekijöille! Saat henkilöstösi pysymään työkykyisenä ja tehokkaampana pidempään, kun pistät heidät liikkumaan!

Kenelle: kaikille omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille ja heille, kenen olisi syytä olla kiinnostunut omasta hyvinvoinnista.

Veikkauksen pelit

Uskallatko ostaa lottokupongin tai raaputusarpoja lahjaksi? Entä jos päävoitto napsahtaakin ja se ei tosiaan osukaan sinulle, vaan sille kenelle kyseisen lippusen lahjaksi ostit? Pääsetköhän osingoille? Veikkauksen pelejä ostamalla otat tosiaan sen ”riskin”, että lahjansaaja voittaakin! Osaatko iloita hänen puolestaan vai iskeekö kateus? Aina voit tietysti hankkia tämän tyyppiset lahjat mahdollisimman läheiselle henkilölle, jolloin pääset ehkä hyötymään valtavista voitoista.

Kenelle: lähipiirille

Vielä eivät aineettomien lahjojen idealista loppuneet tähän! Tsekkaa tästä osa 4!