happy-group

Ideoita aineettomiin lahjoihin, osa 2

Onko (aineettomat) lahjat vielä hankkimatta pukinkonttiin, syntymäpäiväsankarille tai muihin merkkipäiviin? Ei huolta, tässä muutama lisävinkki, jollet syttynyt ensimmäiselle neljälle idealle. Jos näistäkään mikään ei puhuttele niin lisää tykitystä on vielä tulossa!

Mä hoidan mä hoidan

Onko lähipiirissäsi henkilö, kenen luona vieraillessasi mietit aina, miksei hän saa jotain ikuisesti repsottanutta oven saranaa korjattua, rumasti hilseilevää aitaa maalattua, pihaa haravoitua, ovikelloa tai vessan lukkoa korjattua… niin. Ehkä kyseiset ”pikkuduunit” ovat läheisesi elämäntilanteessa vaan liikaa, aikaa eikä mielenkiintoa ole ja vinksallaan oleviin asioihin hän on jo itse tottunut, eikä ne enää juurikaan häiritse.

Mitäpä jos sinä tarttuisit tuumasta toimeen ja lahjaksi korjaisit jonkun rikkinäisen kohteen, tai ottaisit maalipensselin kauniiseen käteesi ja maalaisit sen hilseilevän aidan? Moni ilahtuisi ikihyviksi tämän kaltaisesta palveluksesta, jos se itselle tuntuu liian ylitsepääsemättömän vaikealta tehtävältä suorittaa.

Moniltahan löytyy myös vaatekaapista rikkinäisiä vaatteita, joita ei saa aikaiseksi korjata. Takin sauma on revennyt, shortsien vetoketju on rikki ja useammat villasukat odottavat parsimista. Mikäli sinulta vaan löytyy kädentaitoja tällaiseen, niin nappaappa korjattavien kasa mukaan ensi kerralla kyläillessäsi ja kun juhlapäivä koittaa, voit paketoida ehjät vaatteet kauniisti ja kiikuttaa takaisin päivänsankarille.

Kenelle: perheelliselle, ruuhkavuosia elävälle, vanhukselle.

Kylpylä

Suomi on pullollaan ihania kylpylöitä, pieniä ja suuria, vanhoja ja uusia. Joillain paikkakunnilla, tai ainakin kohtuullisen ajomatkan päässä, kylpylöitä on jopa useampi. Vie siis päivänsankari lillumaan kylpylään päiväksi tai pariksi, tai osta lahjakortti, jonka hän voi lunastaa milloin ja kenen kanssa itse haluaa.

Kenelle: Puolisolle, ystävälle, äidille, rentoutumista kaipaavalle

Äppi

Tänä päivänä voit löytää puhelimestasi applikaation lähes joka asiaan. On musiikkia, urheilua, pelejä, erilaisia datan keruu -ja analysointiäppejä ja vaikka sun mitä maan ja taivaan väliltä. Osa applikaatioista on maksullisia ja toiset ilmaisia. Mitkä ovat sinun suosikkejasi ja voisiko joku läheisesi ilahtua ja hyötyä niistä myös? Ehkä siskollasi ei ole vielä yoga-sovellusta ja hän tuskailee aina, ettei ehdi joogasalille, vaikka haluaisi tai hänen paikkakunnaltaan ei kunnon joogasalia löydy? Osta hänelle yoga-sovellus, niin hän voi joogata missä vain ja milloin vain! Tai, ehkä miehelläsi ei ole vielä Spotify Premiumia, vaan hän kuuntelee musiikkinsa YouTubesta mainosten keskeyttäessä aina hyvän lenkkiflown. Ehkä äidiltäsi puuttuu Netflix ja hän lainaa vielä elokuvansa kirjastosta dvd-levyillä, vaikka helpommallakin pääsisi elokuvien ihmeelliseen maailmaan niin sanotusti modernimmin. Saisitko teinisi kiinnostumaan kirjoista ja lukemisesta äänikirjojen avulla? Äänikirjasovelluksia on useampia ja niistä on tullut todella suosittuja, madaltaa kynnystä ”tarttua kirjaan” kun laittaa vaan kuulokkeet korville, esimerkiksi koulu- tai työmatkalle. Eli mitä jos antaisit tänä vuonna lahjaksi applikaatioita, tarjoat viihdettä vaikka koko vuodeksi koko perheelle!

Kenelle: ihan kenelle vaan, vaikkapa kummille, kaimalle, siskolle, veljelle, lapselle, teinille

Järjestä juhlat

Mikä olisi ihanampaa näinä sulkeutuneisuuden, eristäytyneisyyden ja turvavälien jälkeisenä aikana kuin kunnon bileet! Läheisesi merkkipäivä on tulossa, mutta hänellä ei ole aikaa eikä muitakaan resursseja järjestää juhlia. Tiedät kuitenkin, että hän sellaiset haluaisi ja niistä kovasti nauttisi. Ala sinä seremoniamestariksi ja järkkää juhlat hänen puolestaan! Hän saattaa kaivata juhlia enemmän kuin mitään maallista materiaa. Ja myönnettäköön, juhlien järkkääminen voi olla työlästä! Miten ihanaa onkaan, jos joku järkkää ne sinulle puolestasi! Varaa tila, kutsu ihmiset, hoida tarjoilut, koristeet ja ohjelma ja tietenkin tärkein eli päivänsankari paikan päälle ja avot, muita lahjoja ei tarvitakaan!

Kenelle: kaikille, jotka nauttivat juhlimisesta

Löytyikö nyt sopiva lahja? Mikäli näissäkään ei ollut vielä mitään soveltuvaa niin stay tuned, ensi jaksossa lisää aineettomia lahjoja! Kaikki ideat kannattaa kuitenkin painaa korvan taakse, lahjoja kun tarvitaan jatkuvasti, joka vuosi. Ehkä jotain näistä voit käyttää myöhemmin tulevaisuudessa.