Kuka pyytää treffeille?

Mitä ovat nykyajan säännöt treffailulle vai onko niitä? Kuka menee ensin juttelee, jos Tinderissä tulee ”mäts” ja kuka pyytää ensin treffeille? Onko se miehen tehtävä vai onko naisella ihan samanlainen ”velvollisuus” pyytää ulos? Jos menet juttelee toiselle eka, kuinka avaat keskustelun, jotta et vaikuta super tylsältä tai varmista jo ensimmäisestä fraasista profiilisi poistamisen?

Entäpä jos tapaattekin baarissa tai jossain muussa ympäristössä, kun deittisovelluksessa? Kumpi pyytää tuolloin ulos tai toiselta numeroa? Voiko jo seuraavana päivänä laittaa viestin vai pitääkö odottaa ne legendaariset kolme päivää? Paljon avoimia kysymyksiä, joita haluan pohtia hieman tarkemmin.

Jes, osuma! Tuleekohan se juttelee?

Nykyään deittailu tapahtuu aika pitkälti eri treffisovelluksissa. Sovelluksia on pilvien pimein, kaikkia en todellakaan edes tiedä, mutta Tinder on varmaan kaikista tunnetuin ja käytetyin. Lyhyesti Tinder toimii seuraavasti: Olet profiiliisi laittanut ketä etsit, mistä etsit ja minkä ikäistä kumppania etsit. Myös vähän kuvaillut itseäsi, ehkä liittänyt IG -tilisi kuvineen Tinderiin ja niin edelleen. Sitten aloitat ”swaippailun”. On joko X tai <3 eli sydän, jonka eteesi tulevalle henkilölle annat. Jos tyyppi ei miellytä swaipataan vasemmalle eli X ja jos miellyttää pyyhkäistään oikealle eli sydän. Siinäpä se. Jos tämä sydämen saanut on myös sinulle laittanut sydämen, teistä tulee ”mäts” ja voitte alkaa keskustelemaan.

Ja sitten päästäänkin siihen kysymykseen: kuka aloittaa keskustelun? Se, joka on ensin antanut sydämen vai se, joka antaa toisena? Kuulostaa naurettavalta edes tällaista ajatella, koska Tinderiä (minun tietääkseni) käyttävät aikuiset ihmiset. Joskus olen kuullut lausahduksia tyyliin ”koska hän laittoi sydämen eka, tulkoon hän myös juttelee eka”. Olen käyttänyt Tinderiä niin kauan etten edes muista, milloin sen ensimmäisen kerran latasin. Minulla on ollut ennen periaate, että mies saa tehdä aloitteen, itsehän en viestiä laita tai lähesty ensin. Tässä ehkä yksi syy, miksi olen vielä sinkku (huoh!).

Olen edelleen vanhanaikainen ja annan miehelle pisteet siitä, jos hän tulee ensin juttelemaan mutta olen todellakin heittänyt tämän tyhmän periaatteen romukoppaan! Monet ensimmäiset viestit olen laittanut ja osa keskusteluista ovat olleet järkeviä, osa vähemmän järkeviä ja joistain on poikinut treffit. Vielä ei ole vain omaa prinssiä löytynyt ja hieman epäilen, että se Tinderistä löytyykään. En kyseistä sovellusta enää pahemmin käytä, vaikka se puhelimessa onkin. En pidä Tinderin ulkonäkökeskeisestä meiningistä ja se on muutenkin vuosien varrella muuttunut pinnallisemmaksi.

Olen myös kokeillut Eliittikumppanin miljoonan kysymyksen palvelua ja rekisteröidyin sinne joku kuukausi sitten. Useampi viesti postilaatikkoon alkoi tulla ja sovellus näyttää omien vastausten perusteella sopivat kumppaniehdokkaat. Palvelu on vain sen verran ovela, että jos et maksa X summaa, et näe miesten kasvoja tai niitä viestejä. Kerran olen Tinderistä maksanut ja toistamiseen en mistään deittisovelluksesta maksa. Joten Eliittikumppanikin sai jäädä.

couple

”No näettekö te vielä?”

Tyttöjen ilta ja suunta kohti baaria ja tanssilattiaa. Melko usein jossain vaiheessa iltaa joku naisista, useampi naisista tai kaikki heistä (jos kaikki ovat sinkkuja), tapaavat jonkun tyypin ja alkavat hänen kanssaan juttelemaan. Ehkä tanssitte ja pienessä sievässä pussailette ja saatatte päätyä illan jatkoksi myös samaan osoitteeseen tai päätätte mennä omiin koteihinne mutta vaihtaa numerot. Nyt uskon, että useampi nainen voi samaistua tähän pään sisäiseen dialogiin: laittaakohan se viestiä mulle? Voi kun laittais. Samalla kaverit kysyy, että vaihdoitteko numeroita, oliko se millainen, pussailitteko? Jos miehestä ei kuulu, päätät olla rohkea ja laittaa itse viestiä ja seuraavaksi aivot alkavat savuamaan ”mitä mä sille laitan?!” Tuttua?

Moni on varmasti kuullut kolmen päivän säännöstä? Lähestytään uutta tuttavuutta vasta kolmen päivän päästä, ettei vain vaikuttaisi liian innokkaalta. En tiedä, onko tämä sitten enemmän Hollywood leffojen juttu vai mikä, mutta oma mielipide on se, että kolmessa päivässä tyyppi on jo unohtunut! Tosin silloin kaveri ei ole kunnolla edes kolahtanut mutta pointtini on, että seuraavana päivänä vain rohkeasti viestiä, jos edelleen haluat hänet nähdä! Olit mies, nainen tai muu sukupuolinen, mitä väliä, kuka laittaa viestin ensin? Sitä paitsi selvin päin treffeillä huomaa, onko oikeasti mitään yhteistä ja luistaako se juttu vai puhuiko vain alkoholi. Ja kun treffit on käyty läpi ja nähty saman tien niin ei tarvitse enää asiaa miettiä, jos ei juttu luistanukaan.

Tapasitpa kiinnostavan tyypin deittisovelluksessa tai livenä vanhanaikaisesti, ota härkää sarvista ja mene juttelemaan. Parhaimmassa tapauksessa löydät tulevan puolisosi 😉

Haluatko kertoa oman ihmissuhdetarinasi? Käy täyttämässä meidän yhteydenottolomake ja olemme sinuun yhteydessä!