15 arkista tekoa, joilla huomioit kumppaniasi lähes huomaamatta, OSA 3

Onko edelliset vinkit jo laitettu käytäntöön? Mikä toimii, mikä ei? Täältä pesee vielä lisää vinkkejä!

Kuuntele ja paina mieleen. Jos sinulla on tunne, ettei kumppanisi kuuntele sinua, saattaa se samalla myös tuntua siltä, ettei sinua huomioida eikä arvosteta juurikaan. Vai meneekö sinulta itseltäsi usein ohi, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mitä kumppanisi sinulle juttelee? Kuuletko mielestäsi jostain asiasta vasta ensimmäistä kertaa, vaikka kumppanisi väittää puhuneensa siitä ”tuhat kertaa” ennenkin? En ota kantaa nyt siihen, kumpi teistä on oikeassa. Mutta voi hyvinkin olla, että asiasta on puhuttu, mutta et ole kuunnellut ja ollut oikeasti läsnä tilanteessa niin, että olisit rekisteröinyt asian.

Kumppani, joka on aidosti kiinnostunut siitä, mitä suustasi päästät ja ymmärtää ja rekisteröi viestisi, ei välttämättä ole itsestään selvyys. Vaikka olisihan se ihanaa, että kaikki olisivat yhtä huomioon ottavaisia. Myönnän, että syyllistyn itsekin siihen, että en ihan täysillä kuuntele aina mitä toinen höpöttää, varsinkin jos aihe ei kiinnosta. Mutta voi että sitä riemun määrää, jos toinen on jostain ihan sivulauseestasi bongannut jonkun sinulle merkityksellisen asian tai toiveen ja muistaa sen vielä pitkän ajan päästä! Itselleni on ainakin jäänyt mieleen eräästä aiemmasta suhteesta tilanne, jossa oltiin silloiselle kumppanille etsimässä tietokonetta ja hypistelin tietokonekaupassa myös itselleni mieluisaa konetta, (vaikkei todellakaan ollut aikeita ostaa) ja suustani pääsi jotain tyyliin: ”oo mä haluaisin tämmösen tietsikan, tää on ihana”. No, seuraavana syntymäpäivänä sain sen lahjaksi. Kumppani oli ottanut sen heiton ihan tosissaan ja minua liikutti ennen kaikkea se, että hän oli kuunnellut ja painanut sen mieleen, vaikka en ihan oikeasti olisi tarvinnut sitä konetta.

Naurava pari

Eväiden teko. Tarjoudu tekemään tai tee yllätyksenä kumppanillesi eväät töihin. Kaikkien työtä tekevien ihmisten pitää syödä ja siinä säästää myös aikaa ja rahaa, kun ottaa eväät mukaan, eikä käy valmiissa lounaspöydässä. Ja vaikka kumppanillasi olisi muutenkin tapana tehdä itse eväät töihin, niin kyllähän ne toisen tekemät eväät maistuvat aina paremmalta. Varsinkin jos oma rakas on laittanut mukaan jonkun pienen yllätyksen, kuten palan itse leipomaa kakkua tai muutaman suklaasydämen. Oma kumppanini on erityisen iloinen siitä, että saa tehdä työkaverit kateellisiksi vaimon tekemillä eväillä, ne ovat kuulemma (lähes) aina niin hyvät!

Arjesta löytyy monta ihanaa keinoa huomioida kumppani! Käy lukemassa osan 2 vinkit täältä!

Ole kiinnostunut. Kysy kumppanisi kuulumisia ihan arkisista perusasioista, kuten työpäivän päätteeksi, miten työpäivä meni? Tai aamulla, miten yö meni, nukuitko hyvin? Mites treenit meni, oliko kivaa? Arjen kiireissä tällaiset asiat herkästi unohtuvat, mutta jos kumppanilla on esimerkiksi ollut ihan hirveä päivä, saattaa jo se auttaa ja helpottaa että joku kysyy ”miten meni” ja päivän haasteet ja vastoinkäymiset pääsee kertomaan toiselle. Tai edes toteamaan jollekin ääneen, että olipa hirveä päivä. Mikäli kumppanisi suhtautuu empaattisesti vastaukseesi, kevenee päivän murheiden taakka huomattavasti. Jos kumppanisi tosiaan kysyy sinulta näitä kuulumisiasi, niin muista kiittää kysymästä ja olla vastavuoroinen, kysyä myös häneltä hänen päivästään. Ja vaikka sinulla olisi ollut kuinka huono päivä niin älä ainakaan tee sitä virhettä, että purat huonon olosi kumppaniisi ja tiuskaise esimerkiksi että: ”ihan päin helvettiä meni päivä, miten niin, mitä siinä utelet?” Se ei helpota sinun oloasi ja saat vaan toisenkin pahalle mielelle.

Arkiset aloitteet. Arjen keskelläkin voi koittaa lämmitellä läheisyys- ja seksijuttuja. Esimerkki: olet menossa suihkuun maanantai-iltana työpäivän päätteeksi, kysäisepäs pilke silmäkulmassa lähtisikö kumppanisi mukaan? Tiedä mitä kivaa kuuman veden alla keksitte ja maanantai-ilta saakin ihan uuden käänteen. Tai miksei ihan suora ehdotuskin omalle kumppanille? Kuvittele tilanne, että kumpikin makaa sohvalla zombieina älypuhelimet kourassa. Laita puhelin sivuun, nappaa kumppanin puhelin hänen kädestään ja laita se myös sivuun, ota häntä kädestä kiinni ja taluta sänkyyn. Jos hänellä on pitkät piuhat, eikä ymmärrä mitä nyt tapahtuu, voit tokaista suoraan, että: ”nyt me mennään kuule panee!” Tämä ei tietenkään toimi kaikilla, koska ei ole kovin romanttinen lähestymistapa petipuuhiin, mutta aina kannattaa kokeilla! Joskus suoraviivaisuus voikin olla se juttu!

Huomioi toisen turvallisuus, aina. ”Aja varovasti”. ”Laita viesti, kun pääset perille.” Nämä ovat lausahduksia, mitä olet ehkä tottunut kuulemaan äitisi suusta, mutta ovat tärkeitä huomioita ihan kaikille myös kumppanille. On kiva tietää, että joku välittää ja on kiinnostunut turvallisuudestasi. Minusta oli äärimäisen hellyttävää saada kumppaniltani ensimmäiseksi joululahjaksi heijastin! Olimme käyneet vasta parilla treffeillä ja itse en vielä siinä vaiheessa ajatellutkaan mitään lahjoja, vaikka joulu olikin tulossa. Mutta jotenkin tuo pieni huomionosoitus tuntui todella ihanalta ja jäi mieleen. Myöhemmin olen myös saanut esimerkiksi moottoripyöräkypärän ja nastakengät häneltä lahjaksi, nimenomaan ajatuksella, että minun olisi turvallisempaa, missä ja millä ikinä liikunkin.