15 arkista tekoa, joilla huomioit kumppaniasi lähes huomaamatta, OSA 2

Mikäli sinulla on tapana huomioida kumppaniasi pelkästään merkkipäivinä ja vaikka tekisit siitä spektaakkelin ilotulituksineen ja muine megayllätyksineen, ei se riitä, jos et huomioi kumppaniasi arjessa pienillä teoilla. Esittelin edellisessä artikkelissa ensimmäiset viisi vinkkiä ja tässä tulee seuraavat viisi. Ota mallia!

Käy nappaamassa myös ensimmäisen osan vinkit talteen täältä!

Tule puolitiehen vastaan. Tätä vinkkiä voi noudattaa kirjaimellisesti tai kuvainnollisesti. Kuvittele tilanne, että olette jostain asiasta eri mieltä ja molemmat haluavat pitää päänsä. Keksitkö asialle minkäänlaista kompromissia? Otetaan esimerkki; tänä iltana on jääkiekon MM-finaali, jossa Suomi pelaa. Sinä haluaisit katsoa pelin puolisosi kanssa kotisohvalla, koska kotona on pakko olla pienen lapsen kanssa, kun ette ole tähän hätään muistaneet hankkia lapsenvahtia. Puolisosi sen sijaan haluaisi mennä katsomaan pelin lähikuppilaan, jossa on huomattavasti enemmän kisatunnelmaa: iso screen, olutta ja paljon muita kannattajia sekä kavereita hurraamassa yhteen ääneen. Pahoitat mielesi, koska joutuisit yksin jännittämään ja vielä pahempaa; olemaan ilman ketään kenen kanssa jakaa riemua, mikäli Suomi voittaa! Ratkaisu: puoliso menee katsomaan kaksi ensimmäistä erää kapakkaan ja tulee kanssasi jännittämään viimeisen ja ratkaisevan erän! Molemmat tyytyväisiä! Asioista ei tarvitse aina tehdä niin hankalia.

sydän

Puolitiehen voi tulla vastaan myös ihan kirjaimellisesti. Olin joskus raahustamassa rankkasateessa kävellen kotiin jostain, ilman minkäänlaista sadesuojaa, koska sade pääsi niin sanotusti yllättämään. Puolisoni tiesi tämän ja tuli yllätyksekseni minua vastaan sateenvarjon kanssa! Se on rakkautta, jos mikä.

Kehuminen. Sano jotain kivaa. Pienet kohteliaat ja imartelevat sanat piristävät itse kunkin päivää. Jos kumppanisi on tehnyt jotain hyvää, muista kiittää. Jos hän näyttää tänään kauniilta/komealta, sano se ääneen. Itseäni jäi nyt ihan harmittamaan, kun unohdin tänään kiittää kumppaniani siitä, että hän oli aamulla keittänyt kahvit. Vaikka meillä onkin automaationa, että hän, joka herää aamulla ensimmäisenä, keittää kahvit, olisin silti voinut sanoa ääneen, että ”kiitos rakas, kun keitit kahvia”. No, yritän muistaa ensi kerralla. Sanon kyllä usein, jos siltä tuntuu, että ”kylläpäs sä näytät komealta tänään” ja kumppanini sanoo myös minulle aika usein: ”sinä olet niin kaunis”. Vaikkei parisuhde perustukaan ulkonäköseikoille, on silti kivaa saada ja vastaanottaa kehuja, edelleen vuosien jälkeen. Kehumista voi keksiä mistä vaan kumppanin toiminnasta lähes päivittäin. Toki välillä on niitä päiviä, kun toinen vaan ärsyttää, mutta silloin on erityisen tärkeää pinnistellä ja miettiä onko minulla mitään hyvää sanottavaa tänään. Jos ei, niin olisiko parempi olla hiljaa vai alkaa räyhäämään?

Älä pura kiukkuasi toiseen. Tämä vinkki liittyy tuohon edelliseen kohtaan. Jos sinua tänään ärsyttää kaikki, niin ennen kuin alat kumppanille kiukuttelemaan, mieti, mikä sinua oikeastaan ärsyttää, ja onko vika oikeasti kumppanissasi vai ihan jossain muualla. Jos löydät ärsytyksen lähteen muualta, ole ystävällinen äläkä pura kiukkuasi toiseen ja pilaa hänenkin päiväänsä. Hän on saattanut aamulla herätä aurinkoisena, mutta päivä menee pilalle, kun toinen vaan kiroilee ja valittaa joka asiasta. Jos näin pääsee vahingossa kuitenkin käymään, muistathan pyytää lapsellista käyttäytymistäsi anteeksi. Kiukun kesyttämisessä kannattaa myös joskus toimia tiiminä. Saatat huomata, että kumppani on pahalla päällä ja tajuat ennen häntä, että sillä ressukalla on varmaan nälkä, kun noin raivoaa. Tee hänelle vaikka voileipä ja pyydä olemaan siihen saakka hiljaa, että on saanut murua rinnan alle.

couple

Hierominen. Eikö meillä kaikilla ole hartiat aina jumissa, tai vähintäänkin kipeät jalat tai jalkapohjat? Tarjoudu hieromaan kumppaniasi. Kuitenkin istutte iltaisin sohvalla ja näpräätte älypuhelimia. Pistä sinä edes se puhelin pois ja nappaa kumppanin jalat syliisi ja ala hieroa. Mikä onni! Olen jo maininnut hyvän olon hormonit halailun ja pussailun yhteydessä, mutta kosketus kuin kosketus vapauttaa näitä ihania hormoneja.

Hänelle myös! Nousetko pöydästä tai sohvalta tai mistä ikinä, kipaisemaan jääkaapilla hakemassa jotain suuhun pantavaa, lisää kylmää juotavaa, tai kahvipannulle hakemaan lisää kahvia… mietitkö vaan itseäsi ja oman tarpeesi tyydyttämistä vai tuleeko suustasi automaattisesti esimerkiksi; ”otatko lisää kahvia?” ”haluatko toisen bissen?” Vai tuotko myös toiselle täydennystä ihan automaattisesti, kysymättä? Jos, niin hyvä, mutta älä nyt ainakaan pelkästään itsellesi hae! Vähän sama homma, jos olet lähdössä kauppaan, kysy aina kumppaniltasi tarvitseeko hän jotain kaupasta. Joskus on myös ihana saada kumppanilta viesti, kun hän on palaamassa kotiin; ”tarviiko käydä kaupassa?”. Eli vaikkei hän olisi menossa edes kauppaan, niin hän tarjoutuu käymään siellä ohi ajaessa, jos vaikka sattuisin tarvitsemaan jotain. Pieni ele, mitä arvostan suuresti. Its,e kun en millään jaksaisi sen yhden maitopurkin takia lähteä käymään ja käyn mieluummin sitten kerralla kunnolla, kun on enemmän ostettavaa.

Siitäpä vaan harjoittelemaan arkisia huomaavaisuuksia, loput viisi vinkkiä luvassa seuraavassa osassa!